Ako vyvážiť motocyklové pneumatiky

- 2021-03-19-

Tento článok Ako vyvážiť motocyklové pneumatiky vám pomôže zaistiť, aby sa vám zakolísanie už nestalo.

Ak si vymieňate vlastné pneumatiky, pravdepodobne vás bude zaujímať, aby ste si ich vyvážili sami, a tento článok vás prevedie týmto procesom. Rovnako ako montáž vlastných pneumatík, aj vyvažovanie je ľahké a vyžaduje len minimálne nástroje. Budem sa venovať technike známej ako „statické vyváženie“, ktorá sa pri hľadaní ťažkého miesta na vašom kolese spolieha na gravitáciu. Väčšina ľudí pozná inú techniku ​​vyvažovania, ktorá sa označuje ako „dynamické vyvažovanie“ a ktorá používa stroj na točenie pneumatiky pri vysokých rýchlostiach na stanovenie vyváženia. Pokiaľ neplánujete otvorenie obchodu s pneumatikami, pravdepodobne nebudete chcieť minúť peniaze za dynamický vyvažovací stroj alebo venovať podlahovú plochu iba na výmenu vlastných pneumatík.

Ako vidíte na obrázku, statický vyvažovač nie je moc, iba rám a vodorovný hriadeľ, ktorým sa koleso otáča. Ak radi robíte trochu ľahkej výroby, určite si ich môžete vyrobiť sami a pre dokonalé uchytenie môžete dokonca použiť vlastnú nápravu. Pre všetkých ostatných si môžete vyzdvihnúť továrenský stojan za ~ 100 dolárov online. Tieto továrensky vyrobené stojany sa vyrábajú „univerzálne“ pomocou hriadeľa malého priemeru s dvoma kužeľmi, ktoré zapadajú do objímky nápravy na oboch stranách kolesa. Akonáhle sú kužele zaistené nastavovacou skrutkou dolu k hriadeľu, je koleso vycentrované na hriadeli a je pripravené na vyváženie.

Pretože zvyčajne vyvážite kolesá motocykla až po namontovaní nových pneumatík, predpokladám, že už máte koleso z motocykla a idete rovno do procesu vyváženia.
Krok 1: Uistite sa, že váš vyvažovač sedí na stabilnom povrchu a hriadeľ je vyrovnaný. Zistil som, že štandardná 9 "magnetická úroveň tento proces výrazne uľahčuje.




Krok 2: Pred zasunutím hriadeľa cez objímku nápravy na kolese odstráňte jeden z kužeľov z hriadeľa vyvažovača. Potom zasuňte kužeľ späť na hriadeľ (najskôr úzky koniec) a pevne dotiahnite nastavovaciu skrutku, aby ste ju zaistili na danom mieste. Je dôležité skontrolovať, či obidva kužele zapadajú do objímky nápravy, pokiaľ nie, koleso nebude vycentrované na hriadeli, čo môže mať vplyv na vyváženie.








Krok 3: Dôkladne utrite ráfik pomocou dobrého odmasťovacieho prostriedku. To je dôležité z dvoch dôvodov: po prvé, ak nechcete, aby sa vám z rovnováhy dostali nejaké guľôčky tuku, a po druhé, ak používate adhézne závažia na kolesá, musíte sa ubezpečiť, že dobre priľnú. Tiež, ak zostali nejaké zvyšné závažia z

predchádzajúce vyváženie, nezabudnite ich odstrániť.







Krok 4: Pneumatiku jemne pretočte a nechajte ju úplne zastaviť. Gravitácia spôsobí zastavenie pretáčania pneumatiky s najťažšou časťou v najnižšom bode. Vezmite kúsok maskovacej pásky a označte tento bod na okraji. Simple Green je vynikajúci spôsob, ako vyčistiť z kolesa všetky nečistoty, špinu alebo mastnotu.







Ak je najťažšia časť kolesa v najnižšom bode, je zrejmé, že najľahšia časť kolesa je v najvyššom bode. Preto budete pridávať závažia na hornú časť kolesa, priamo oproti najťažšej časti. Pridaním kúsku pásky si ľahšie zapamätáte umiestnenie najťažšieho bodu na kolese. Ak používate nehovoriaci ráfik, najlepšou voľbou pre váhy je odroda s lepiacim podkladom, ktorá sa na ráfik iba nalepí. Sú lacné a ľahko použiteľné a umožňujú vám rozložiť váhu na obe strany ráfika. Ak používate lúč s lúčmi, máte tiež možnosť závažia s lúčom zalisovať do lúčov alebo sa k lúču pridržiavajú nastavovacou skrutkou. Tieto majú tendenciu byť nákladnejšie ako závažia s podloženým lepidlom, ale majú tú výhodu, že sú opakovane použiteľné a je menej pravdepodobné, že sa odlepia.






Krok 5: Pridajte niekoľko oz hmotnosti najľahšej časti pneumatiky. Ak používate závažia s lepiacim podkladom, dočasne ich držte pomocou pásky. Lepiace závažia s podložkou sa dodávajú v pásoch, ktoré sa dajú odrezať, aby sa dosiahla požadovaná hmotnosť. Závažia kolesa s lúčmi majú rôzne hmotnosti a v prípade potreby je možné ich stohovať.





Krok 6: Otáčajte pneumatikou, kým sa najľahšia a najťažšia časť nenachádzajú v rovnakej vzdialenosti od pracovnej plochy, a jemne uvoľnite koleso. Koleso sa opäť prirodzene otočí do polohy, kde je najťažšia časť v najnižšom bode. Spravidla to bude ten istý bod, ktorý ste pôvodne určili ako najťažšiu časť kolesa, čo znamená, že najľahšej časti musíte pridať väčšiu váhu. Prípadne, ak je časť, ktorej ste práve pridali váhu, teraz v najnižšom bode, potom ste pridali príliš veľkú váhu a musíte z nej nejaké odobrať. Počas tohto procesu pomocou dvojitej lepiacej pásky alebo maskovacej pásky dočasne držte závažia na mieste.






Krok 7: Opakujte krok 6, až kým sa koleso po uvoľnení už samo neotáča. Správne vyvážená pneumatika by mala po uvoľnení zostať nehybná, pretože nie je ťažšia časť, ktorá by mohla koleso pretiahnuť. Ak si myslíte, že máte vyváženie správne, skúste otočiť a uvoľniť koleso (pomocou vodiacej pásky) v pozíciách 12:00, 3:00, 6:00 a 9:00.



Krok 8: Ak používate lúčové závažia, vyvažovanie kolieska je dokončené a môžete ho z vyvažovača vybrať. Ak používate závažia s lepiacou podložkou, predtým, ako odstránite všetko, čo dočasne drží závažie na mieste, označte kúsok čiary pomocou váhy. Potom jednoducho vyberte podložný papier z váh a silno ich stlačte na okraj, aby držali na mieste. Vyvážená pneumatika by mala po uvoľnení zostať nehybná bez ohľadu na to, v ktorej polohe sa nachádza.

Pamätajte na to, že je úplne ťažké dosiahnuť dokonalé vyváženie kolies, pretože závažia kolies majú pevnú veľkosť, ktorá nemusí zvyšovať váhu, ktorú potrebujete. Váhy by ste samozrejme mohli zložiť, aby ste dosiahli presnú váhu, ale nemyslím si, že na ceste spozorujete veľké rozdiely, aby sa vám to oplatilo, pokiaľ neplánujete beh pri vysokých rýchlostiach v scenári závodného typu. Teraz už zostáva znova namontovať koleso podľa pokynov výrobcu a vyraziť na skúšobnú jazdu.